DIU nyhetsbrev
Nr 4/2018 den 28 mars
Nyhetsbrev med reportage, inlägg, analyser och evenemang kring skolutveckling och digitalisering.

Vem på din skola ska du nominera till lärarpriset Guldäpplet?
o Vem på din skola ska du nominera till lärarpriset Guldäpplet?

Vilken kollega på din skola gör framstående insatser för att utveckla elevernas lärande med stöd av digitala verktyg och arbetssätt? Och dessutom uppmuntrar och delar erfarenheter med kollegor i den egna skolan och kommunen?

Nu är det dags att nominera till lärarstipendiet Guldäpplet. Den 1 juni är sista dagen. Du gör nominering direkt på webben.
Mer information om priset, kriterier, tidigare vinnare, videopresentationer med mera på Guldäpplets nya webbplats. Läs mer
o   Höstens nya evenemang –
Framtidens lärande går samman med Skolforum

– Konferensen Framtidens lärande har byggt mötesplatser för dialog. På samma sätt behöver skolor rum för lärande, rum för dialog, med både fysiska och digitala dimensioner. Digitalt och analogt hänger ihop. Allt detta – och mycket mer – tar vi med oss till Skolforum och Framtidens lärande. Det säger Peter Becker, ordförande stiftelsen DIU och koordinator för Framtidens lärande. Läs mer
o   Nu öppnar vi klassrumsdörrarna! Konferens 26 april med fokus på att förbättra elevresultaten
En av årets viktigaste konferenser om möjligheten för den skolan att öka arbetsglädjen och förbättra elevresultaten – med feedback till lärare. Hur man arbetar med kollegialt lärande och lektionsobservationer för bättre elevresultat. Konferensen knyter samman detta med aktuella utredningsförslag kring praktiknära forskning och former för hur stöd för systematisk professionsutveckling i skolan ska utvecklas framöver.

Flera kommuner och skolor har anmält hela team för att de tillsammans efter konferensen ska kunna fortsätta diskussionerna och arbetet på hemmaplan. NYTT PAKETPRIS för team på minst sex personer från en huvudman.

Medverkar gör bland andra: Elisabeth Nihlfors, professor i pedagogik vid Uppsala universitet, Gun Palmquist, rektor på Ferlinskolan i Filipstad, Mats Strandler, rektor på Eklidens skola i Nacka, och Kathrin Hansson, sakkunnig, Linköpings kommun och många fler. Läs mer


DIU nyhetsbrev nr 4-2018. Stiftelsen DIU verkar för skolans digitala utveckling, driver Guldtrappan, utmärkelsen för skolhuvudmän när det gäller skola och digitalisering liksom lärarpriset Guldäpplet, studieresor till London i samband med Bett-mässan och konferensen Framtidens lärande i samverkan med partners.

(Annons)

[Åter till början av sidan]
[Åter till nr 4 - 18]

Datorn i Utbildningen, Förridargränd 16, 165 52 Hässelby
Uppdaterad: 180328